Blog

Stilinizi Yansıtacak Kumaş Türleri Hakkında Bilgiler

Giymeyi tercih ettiğiniz kıyafetlerin kumaş türü konforunuzu, özgüvenli duruşunuzu ve kombinlerinizden duyduğunuz memnuniyeti büyük oranda etkiler. Bu yüzden moda dünyasının sürekli değişen trendlerine ayak uydurmak ve tarzınızı etkileyici şekilde yansıtmak istiyorsanız, stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler edinmeniz oldukça önemlidir. 

Size yakışan kumaş çeşitlerini yakından tanımak ve mevsim şartlarına uygun kumaşlar tercih etmek, stilinizi en iyi şekilde yansıtmanın altın anahtarıdır. Peki moda dünyasının olmazsa olmaz temel kumaş türleri nelerdir?

Moda Dünyasının Temel Kumaş Türleri 

Stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler edinmek istiyorsanız, öncelikle temel kumaş türlerini öğrenmeniz gerekir. Merve Dağlı koleksiyonlarında bulabileceğiniz birbirinden konforlu ve stil sahibi parçalar, krep, deri, ipek, keten ve saten gibi moda dünyasına yön veren kumaş çeşitlerinden üretilir. 

Şimdi bu kumaş türlerini daha yakından inceleyelim.

Krep Kumaş

Son derece şık ve gösterişli bir görünüme sahip olan krep, moda dünyasında sıkça tercih edilen kumaş türlerinden biridir. Bu nedenle stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler edinmek istiyorsanız, krep kumaş hakkında bilgi sahibi olarak işe başlayabilirsiniz.

Üste yapışmayan hafif yapısı sayesinde özellikle yaz aylarında sıkça kullanılan krep kumaşlar, tesettür giyimde de tercih edilir. Salaş ve esnek yapılarının sağladığı dökümlü görünüm, krep kumaş kullanılarak tasarlanan kıyafetleri son derece hafif ve konforlu hale getirir. 

Tüm vücut tiplerine kolayca uyum sağlayan işlevsel kullanımının yanı sıra kolay kırışmayan yapısı ile ütü derdini ortadan kaldıran Merve Dağlı imzalı pantolon, etek, bluz ve elbise modelleri, stilinizi en konforlu şekilde yansıtmanıza olanak sağlar. 

Saten Kumaş

Stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler arasında karşımıza çıkan bir diğer seçenek, saten kumaştır. Kaygan ve parlak yapısı ile son derece zarif bir görünüme sahip olan saten kumaşlar, şık ve elegan bir stili yansıtmak için harika bir kumaş türü seçimidir. Zarafetin anahtarı olan saten kumaşların üretiminde birbiri üzerine oldukça sık şekilde işlenen iplikler kullanılır. 

Saten kumaşları, pamuk saten ve ipek saten olarak ikiye ayırmak mümkündür. Pamuk satenler genellikle geceliklerde kullanılırken ipek satenler daha çok gömlek ve ceket modellerinin üretiminde kullanılır. Hafif ve terletmeyen yapısıyla rahatlığı şıklıkla buluşturan elbise ve ceket modellerini Merve Dağlı koleksiyonlarında bulabilir, stilinizi en zarif ve etkileyici şekilde yansıtabilirsiniz. 

Kaşe Kumaş

Özellikle kış aylarında rahatça kullanabileceğiniz stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler öğrenmek istiyorsanız, kaşe kumaştan üretilen giyim parçalarına yönelebilirsiniz. Kalın yapısı sayesinde son derece sıcak tutan kaşe kumaş türü, kış aylarında kullanmak için oldukça ideal bir seçimdir. Kaban gibi pek çok kışlık parçada görebileceğimiz kaşe kumaşlar ile stilinizi en rahat ve özgün şekilde yansıtabilirsiniz.

Kendine has şık deseni ile dikkat çekici bir etkiye sahip olan kaşe, moda trendleri sıkça değişmesine rağmen her zaman tercih edilen bir kumaş türü olmayı başarmıştır. Merve Dağlı kaşe kaban modellerinin kalite ve dayanıklılığı, yıllarca güvenle kullanabileceğiniz uzun ömürlü bir kullanım olanağı sağlar. 

Deri Kumaş

Günümüzde neredeyse her alanda kullanılan deri, stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler öğrenmek isteyen herkes için en önemli kumaş türlerinden biridir. Kaliteli duruşu ile kullanıldığı her kombine zengin bir dokunuş katan deri kumaşlar, genel olarak parlak ve kaygan bir görünüme sahiptir. 

Dayanıklı yapısı ile özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında sıkça tercih edilen deri kumaş, Merve Dağlı koleksiyonlarında ceket ve trençkot modelleri ile buluşarak stilinizi zirveye taşımanıza aracılık eder. 

Stilinizi Belirleyecek Kumaş Türleri Hangileri?

Stilinizi yansıtacak kumaş türleri hakkında bilgiler edindikten sonra kendi tarzınıza ve seçimlerinize uygun seçenekleri belirlemeniz oldukça kolaylaşır. Özellikle yaşanan mevsimin hava koşulları ile uyumlu, konforunuzu ve şıklığınızı en iyi şekilde yansıtan kumaş türlerini seçerek girdiğiniz her ortamda zarafetinizle göz kamaştırabilirsiniz. 

Yazın tercih ettiğiniz kıyafetlerde kullanılan kumaşların hafif, terletmeyen ve ferah tutan özelliklerde olması, stilinizi yansıtan konforlu bir yaz geçirmek için oldukça önemlidir. Merve Dağlı koleksiyonlarını inceleyerek krep, keten, kaşe, deri, şifon, ipek ve poplin gibi moda dünyasının temel kumaş türlerinden üretilen parçalara ulaşabilir, her zaman şık, zarif ve estetik bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bir önceki yazımıza https://www.mervedagli.com/blog/ozel-davetler-icin-birbirinden-sik-kombin-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.

Özel Davetler için Birbirinden Şık Kombin Önerileri

Kadınlar için şık olmak her zaman çok önemlidir. Ancak etkinliklerde, davetlerde ve özel günlerde tercih edilen kombinlerin günlük kombinlere göre daha özenli ve şık bir görünüme sahip olması istenir. Bu yüzden gittikleri her davet ortamında şıklığıyla göz kamaştırmak isteyen kadınlar, yoğun bir öneri arayışa girerler. Özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri tam da bu noktada şıklığından taviz vermeyen kadınlar için mükemmel bir çözüm yolu sunar. 

Merve Dağlı koleksiyonlarında bulabileceğiniz her tarza ve bedene uygun parçalar ile özel günler için birbirinden göz alıcı kombinler yapabilir, girdiğiniz her ortamda stilinizi yansıtan şık görünümlere imza atabilirsiniz. 

Lüks Davetlere Uygun Kombinler

Özel ve lüks bir davete çağrıldınız ancak nasıl bir kombin yapmanız gerektiğine karar veremiyor musunuz? O halde sizin için hazırladığımız özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri arasından dilediğinizi seçebilir, girdiğiniz her davet ortamında ışıltınızla göz kamaştırabilirsiniz. 

Davetlerin Kurtarıcı Parçası Elbiseler

Akşam yemeği, iş toplantısı, doğum günü ya da şehir dışı tatili gibi tüm davet ortamlarının kurtarıcı parçalarının başında elbiseler gelir. Tek parça olmasının sağladığı kombin yapma kolaylığı, elbiseleri özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri arasında öne çıkarır. 

Özellikle soğuk kış aylarında katılmanız gereken davetlerde tercih ettiğiniz rahat kalıba ve bol kesime sahip elbiseler, size hem ferah hem de şık bir kombin yapmanın en kolay yolunu sunar. Davet ortamlarında zarafetinizi kolayca yansıtmanızı sağlayan Merve Dağlı imzalı birbirinden şık jile, krep, örme ve gömlek elbise modelleri, doğru aksesuarlar ile tamamlandığında lüks davetler için mükemmel bir kombin alternatifi oluşturur. 

Kombinlerin Şık Tamamlayıcısı Etekler 

Özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri arayışındaysanız, şans vermeniz gereken bir diğer parça eteklerdir. Özellikle beli lastikli ve midi boyda tasarlanmış olan etek modelleri, davet boyunca hem şık hem de rahat olmanın en kolay yolunu sunar. 

Merve Dağlı koleksiyonlarında yer alan plise, kloş etek modelleri arasından dilediğinizi seçebilir, üzerine sade ve düz renk zarif bir gömlek modeli seçerek eteğin şıklığını ön plana çıkarabilirsiniz.

Zarif Görünümün Yıldızı Ceketler 

Ceketler, özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri dendiğinde akla gelen bir diğer seçenektir. Her stile, bedene ve tercihe uygun şekilde tasarlanan ceket modelleri, özel davetlerde tarzınızı en şık şekilde yansıtmanızı kolaylaştırır. Özellikle doğru parçalar ile kombinlendiğinde doğum günü, akşam yemeği, iş toplantısı gibi özel buluşmalarda kusursuz bir zarafeti yansıtan ceketler, davetler için seçilebilecek en doğru parçalar arasında yer alır. 

Merve Dağlı ceket modelleri arasında bulabileceğiniz blazer, klasik ya da işlemeli saten gibi birbirinden modern tasarımlı parçaları, tek renk bir gömlek ve şık bir kumaş pantolon ile kombinleyerek katıldığınız davetlerde rahat ve elegan bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Davetlerde Kıyafetinizle Fark Yaratmanın Yolları

Davetlerde kombininizle fark yaratmak ve hafızalara kazınan bir şıklık yakalamak istiyorsanız, özel davetler için birbirinden şık kombin önerileri arasında aksesuarların ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Özellikle pantolonlarla birlikte kullanılan kemerler, rahat kesimli elbise ve gömlek modelleri ile kullanıldığında belinizi vurgulayarak özel davetlerde güzelliğinizi ön plana çıkarır. Kombinlerinize stil sahibi bir dokunuş katan deri kemer modelleri, davet kombinlerinize daha şık ve ilgi çekici bir görünüm kazandırır. 

Merve Dağlı koleksiyonlarında bulabileceğiniz birbirinden modern ve rahat parçalar ile sahip olmak istediğiniz şık görünüme kolayca ulaşabilir, davet şıklığınızı zirveye taşıyabilirsiniz. Bir önceki yazımıza https://www.mervedagli.com/blog/vucut-tipine-gore-giysi-secimi-nasil-olur linkinden ulaşabilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Giysi Seçimi Nasıl Yapılır?

Her kadın olduğu bedende çok güzeldir ve istediği her şeyi özgürce giyebilir. Ancak bazı giysiler doğru vücut tipleri ile eşleştiğinde çok daha orantılı ve güzel görünen stiller ortaya çıkar. Vücudunuzun güzelliğini ön plana çıkararak kendinizi çok daha şık, göz alıcı ve özgüvenli hissetmenizi sağlayan bir stili yansıtmak için yapmanız gereken ise çok basittir, vücut tipinizi öğrenmek!

Bu yazımızda vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bulabilir, kendi vücut şeklinize uygun kıyafetleri seçerek kombinlerinizi en iyi şekilde yansıtmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Kendinizi İyi Hissedeceğiniz Stiller

Vücut yapınıza göre kıyafet seçiminizi daha iyi analiz ederek, çok daha etkili ve şık görünümlere imza atabilirsiniz. Özellikle kalça, bel ve göğüs bölgelerinizin ölçümünü ile vücut tipinizi kolayca belirleyebilir, vücudunuza uygun giysi seçimlerini kolayca yapabilirsiniz. Merve Dağlı’da tarzınıza en uygun model seçenekleri ile kendinizi iyi hissedeceğiniz stillerde şıklığı yakalayabilirsiniz.

Her kadının kendine has bir vücut şekli ve güzelliği olsa da başlıca 4 tip vücut tipinden bahsetmek mümkündür. Bunlar; elma, armut, kum saati ve dikdörtgen vücut tipleri olarak sıralanabilir.

Elma Vücut Tipi

Elma vücut tipine sahip olan kadınların vücutlarının üst bölgesi, kalça kısmına kıyasla daha geniştir. Omuzlar ise daha yuvarlak, kol ve bacaklar incedir. Bel kısmının çok belirgin olmadığı elma vücut tipindeki kadınlar üst bölgelerinden kilo almaya daha meyilli olurlar. 

Elma vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır merak ediyorsanız, kruvaze kesim üst giyim parçalarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu sayede vücudunuzun üst kısmını olduğundan daha ince gösterebilir, çok daha orantılı ve dengeli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunun yanında düz renkli desensiz gömlekler, tunikler ve uzun ceketleri de tercih ederek üst giyimde size en çok yakışan stili özgürce yansıtabilirsiniz.

Elma vücut tipine sahipseniz, pantolon seçiminde geniş ve boru paçalara yönelebilir, çan etek ve elbise modelleri ile şıklığınızı zirveye taşıyabilirsiniz. 

Armut Vücut Tipi

Elma vücut tipinin zıttı olarak bilinen armut vücut tipinde, vücudun alt bölgesi geniş iken üst bölge alta oranla daha küçüktür. Armut vücut tipinde olan kadınlar ince bir bel ve geniş kalçalara sahiplerdir. 

Armut vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında balıkçı yaka triko ve hırkalar ile kemer detaylı gömlekler yer alır. Vatka gibi omuz destekli parçaları olan ceket ve kaban modellerini tercih ederek de aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.

Armut vücut tipine sahipseniz, kendinizi iyi hissedeceğiniz diğer parçalar arasında rahat kesimli mom jean ve kumaş pantolonlar yer alır. Bu pantolonlar sayesinde rahat ve şık bir görünüm yakalayarak, bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipi

Bir kum saati formunu andırdığından bu ismi alan kum saati vücut tipinde vücudun en ince bölgesi, bel kısmıdır. Kalça ve omuz genişliği ise birbirine çok yakındır. 

Kum saati vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır öğrenmek ve vücudunuzu en iyi şekilde yansıtan tarz sahibi kombinler yapmak istiyorsanız, çok dar üst parçalar seçmek yerine rahat kesime sahip bluz, triko ve dökümlü gömlek modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca farklı bir şıklık katmak için bu parçaları kemer ile kombinleyerek çok daha elegan ve fit bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kum saati vücut tipine sahipseniz, alt giyim parçaları arasında bol kesim pantolonlara yönelebilir, elbise tercihinizi kemer detaylı krep modellerden yana yapabilirsiniz.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipinde öne çıkan ortak özellik, bu vücut tipine sahip olan kadınların çok kıvrımlı hatlara sahip olmamasıdır. Omuz, bel ve kalça genişliğinin birbirine çok yakın olduğu bu vücut şekline sahipseniz ve dikdörtgen vücut tipine göre giysi seçiminde, düz ve rahat kesimli kıyafetlere yönelebilirsiniz. Vücudunuzu olduğundan daha zarif ve ince bir görünüme ulaştırmak için uzun ceket ve hırkalardan da faydalanabilirsiniz.

Dikdörtgen vücut tipinde omuzlarınızı ön plana çıkaran blazer ceket, yelek ve trençkot gibi dış giyim parçaları ile kombinlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu vücut tipine sahip kadınların en büyük şanslarından biri ise pantolonlar arasında istediklerini özgürce seçebilmeleridir. 

Moda Kalıpları ile Öne Çıkan Kombinler

Vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorularını yanıtladığımız ipuçlarında tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak parçalar kadar kendinizi nasıl rahat hissettiğiniz de önemlidir. Her vücut tipi kendine has ve özeldir. Her bedende şıklığı yakalayabileceğiniz Merve Dağlı, stilinizi özgürce ortaya çıkaracak modelleri sizlerle buluşturuyor.

Geniş ürün yelpazesine sahip Merve Dağlı koleksiyonlarında vücut tipinize uygun parçaları kolayca bulabilir, birbirinden trend ve özgün parçalarla stilinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.mervedagli.com/blog/kisa-uygun-sal-ve-esarp-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Kışa Uygun Şal ve Eşarp Seçimi

Şal ve eşarp, her mevsim kombinlerin estetik tamamlayıcıları arasında yer alır. Çünkü her ikisi de son derece zarif ve şık detaylar ile hareketlilik kazanır. Kombinlere ilham verir, stile modern dokunuşlarda bulunur. Bu nedenle soğuk havalarda da tarzına önem veren kadınların her biri, kışa uygun şal ve eşarp seçimi ile estetik bir görünüm elde eder. İşte kış aylarında arzu ettiğiniz görünüme zahmetsizce ulaşmanızı sağlayan şal ve eşarp modelleri!

Eşarp Modasında Öne Çıkan Detayları Keşfedin

Eşarp modasında öne çıkan pek çok detay bulunur. Zaman zaman bu detaylar değişiklik gösterebilir. Fakat yine de eşarp modasının merkezinde belirgin desen ve renkler yer alır. Kışa uygun şal ve eşarp seçimi için eşarp modasında ön plana çıkan şu detayları göz önünde bulundurabilirsiniz:

  •       Canlı renkler kullanılarak tasarlanan modeller, her dönem yenilikçi tasarımların oluşmasını sağlar.
  •       Kış aylarında genellikle yün, ipek, kaşmir ve polyester gibi sıcak tutan kumaşlar tercih edilir.
  •       Eşarpların boyutları değişiklik gösterebilir. Genellikle kare formdaki modeller kış aylarında yenilikçi kombinlere imkân tanıyor.

Kışa uygun eşarp ve şal seçimi için eşarp modasına uygun detayları ön planda tutmanız, istediğiniz kombini elde etmenizi sağlayacaktır.

Kışa Uygun Canlı Renkli Şal Kombinleri

Yeşil, fuşya ve renkli desenli eşarp ve şallar; kış aylarında son derece hareketli ve canlı kombinlerin oluşmasına imkân tanır. Bu tür renkler, özel günlerde kıyafetlerin zarif yönlerine vurguda bulunur. Ayrıca kullanıcısının kendisini rahat ve huzurlu hissetmesini sağlar. Eğer soğuk havalarda kombinlerinizi estetik dokunuşlarla tamamlamak istiyorsanız, tasarımın rengi kadar kıyafetinizle uyumu da önem taşır.

Siyah bir kabanın üzerinde yeşil renk bir şal kullanabilirsiniz. Kombininizde beyaz renk ağırlıklı ise yeşil, turuncu başta olmak üzere canlı renklerle tasarlanmış şal modellerini tamamlayıcı unsur olarak tercih edebilirsiniz. Koyu renk elbiselerinizle mavi renk şalınızı kombinleyebilir, özel günlerde stilinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Benzersiz Kombinlerinizi Şal ve Eşarp Tasarımlarıyla Tamamlayın

Sıra dışı desenlerin yer aldığı benzersiz şal ve eşarp tasarımları, her zaman kombinlerin en özel tamamlayıcısıdır. Bu nedenle iş hayatında, gündelik kombinlerinizde ya da özel günlerinizde Merve Dağlı şal ve eşarpları kullanarak kombinlerinize yenilikçi bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Kış aylarında tercih edeceğiniz şal ve eşarp modellerinde, terletmeyen kumaşları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Pamuk ve keten gibi kumaşlar, terletmeyen yapısı ile kış aylarında son derece yenilikçi ve konforlu bir kullanım sunar. Kışa uygun şal ve eşarp seçimi için hem kumaş yapısına hem de tasarıma öncelik vermeniz ideal olacaktır.

Twill Eşarplar ile Tarzınıza Modern Dokunuşta Bulunun

Twill eşarp modelleri, eşsiz tasarımlarıyla tarzınıza modern ve incelikli bir dokunuşta bulunur. Özellikle canlı renklerle tasarlanan modeller, kış aylarında son derece yenilikçi bir tarz elde etmenizi sağlar. Şık bir pantolon, klasik bir gömlek ile oluşturduğunuz ofis kombinine son dokunuşu tasarımıyla göz dolduran twill bir şal ile yapabilirsiniz.

İpek Şallar: Her Zaman Özel, Her Zaman Estetik

Kışa uygun şal ve eşarp seçimi için ipeksi bir dokunuşa sahip modeller arasından tercihte bulunabilirsiniz. Kolay şekil alan ve ütü istemeyen bu tür modeller, aynı zamanda kayma yapmaz. Böylelikle son derece rahat bir kullanım sunar. Gündelik kombinlerinizde ya da iş hayatında ipek şalların estetik gücünden faydalanabilirsiniz.

Birbirinden özel, zarif ve şık şalların yer aldığı Merve Dağlı Koleksiyonu, kışa uygun şal ve eşarp seçimi noktasında istediğiniz tasarımlara ulaşmanızı sağlıyor. Koyu tonlar ve mavi, yeşil, turuncu gibi renklerle tasarlanan kış şal ve eşarpları arasından arzu ettiklerinizi tercih edebilirsiniz. 

Şifre sıfırla

Sepetiniz (0)

Sepet

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır