Vücut Tipine Göre Giysi Seçimi Nasıl Yapılır?

Her kadın olduğu bedende çok güzeldir ve istediği her şeyi özgürce giyebilir. Ancak bazı giysiler doğru vücut tipleri ile eşleştiğinde çok daha orantılı ve güzel görünen stiller ortaya çıkar. Vücudunuzun güzelliğini ön plana çıkararak kendinizi çok daha şık, göz alıcı ve özgüvenli hissetmenizi sağlayan bir stili yansıtmak için yapmanız gereken ise çok basittir, vücut tipinizi öğrenmek!

Bu yazımızda vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bulabilir, kendi vücut şeklinize uygun kıyafetleri seçerek kombinlerinizi en iyi şekilde yansıtmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Kendinizi İyi Hissedeceğiniz Stiller

Vücut yapınıza göre kıyafet seçiminizi daha iyi analiz ederek, çok daha etkili ve şık görünümlere imza atabilirsiniz. Özellikle kalça, bel ve göğüs bölgelerinizin ölçümünü ile vücut tipinizi kolayca belirleyebilir, vücudunuza uygun giysi seçimlerini kolayca yapabilirsiniz. Merve Dağlı’da tarzınıza en uygun model seçenekleri ile kendinizi iyi hissedeceğiniz stillerde şıklığı yakalayabilirsiniz.

Her kadının kendine has bir vücut şekli ve güzelliği olsa da başlıca 4 tip vücut tipinden bahsetmek mümkündür. Bunlar; elma, armut, kum saati ve dikdörtgen vücut tipleri olarak sıralanabilir.

Elma Vücut Tipi

Elma vücut tipine sahip olan kadınların vücutlarının üst bölgesi, kalça kısmına kıyasla daha geniştir. Omuzlar ise daha yuvarlak, kol ve bacaklar incedir. Bel kısmının çok belirgin olmadığı elma vücut tipindeki kadınlar üst bölgelerinden kilo almaya daha meyilli olurlar. 

Elma vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır merak ediyorsanız, kruvaze kesim üst giyim parçalarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu sayede vücudunuzun üst kısmını olduğundan daha ince gösterebilir, çok daha orantılı ve dengeli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunun yanında düz renkli desensiz gömlekler, tunikler ve uzun ceketleri de tercih ederek üst giyimde size en çok yakışan stili özgürce yansıtabilirsiniz.

Elma vücut tipine sahipseniz, pantolon seçiminde geniş ve boru paçalara yönelebilir, çan etek ve elbise modelleri ile şıklığınızı zirveye taşıyabilirsiniz. 

Armut Vücut Tipi

Elma vücut tipinin zıttı olarak bilinen armut vücut tipinde, vücudun alt bölgesi geniş iken üst bölge alta oranla daha küçüktür. Armut vücut tipinde olan kadınlar ince bir bel ve geniş kalçalara sahiplerdir. 

Armut vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında balıkçı yaka triko ve hırkalar ile kemer detaylı gömlekler yer alır. Vatka gibi omuz destekli parçaları olan ceket ve kaban modellerini tercih ederek de aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.

Armut vücut tipine sahipseniz, kendinizi iyi hissedeceğiniz diğer parçalar arasında rahat kesimli mom jean ve kumaş pantolonlar yer alır. Bu pantolonlar sayesinde rahat ve şık bir görünüm yakalayarak, bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipi

Bir kum saati formunu andırdığından bu ismi alan kum saati vücut tipinde vücudun en ince bölgesi, bel kısmıdır. Kalça ve omuz genişliği ise birbirine çok yakındır. 

Kum saati vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır öğrenmek ve vücudunuzu en iyi şekilde yansıtan tarz sahibi kombinler yapmak istiyorsanız, çok dar üst parçalar seçmek yerine rahat kesime sahip bluz, triko ve dökümlü gömlek modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca farklı bir şıklık katmak için bu parçaları kemer ile kombinleyerek çok daha elegan ve fit bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kum saati vücut tipine sahipseniz, alt giyim parçaları arasında bol kesim pantolonlara yönelebilir, elbise tercihinizi kemer detaylı krep modellerden yana yapabilirsiniz.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipinde öne çıkan ortak özellik, bu vücut tipine sahip olan kadınların çok kıvrımlı hatlara sahip olmamasıdır. Omuz, bel ve kalça genişliğinin birbirine çok yakın olduğu bu vücut şekline sahipseniz ve dikdörtgen vücut tipine göre giysi seçiminde, düz ve rahat kesimli kıyafetlere yönelebilirsiniz. Vücudunuzu olduğundan daha zarif ve ince bir görünüme ulaştırmak için uzun ceket ve hırkalardan da faydalanabilirsiniz.

Dikdörtgen vücut tipinde omuzlarınızı ön plana çıkaran blazer ceket, yelek ve trençkot gibi dış giyim parçaları ile kombinlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu vücut tipine sahip kadınların en büyük şanslarından biri ise pantolonlar arasında istediklerini özgürce seçebilmeleridir. 

Moda Kalıpları ile Öne Çıkan Kombinler

Vücut tipine göre giysi seçimi nasıl yapılır sorularını yanıtladığımız ipuçlarında tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak parçalar kadar kendinizi nasıl rahat hissettiğiniz de önemlidir. Her vücut tipi kendine has ve özeldir. Her bedende şıklığı yakalayabileceğiniz Merve Dağlı, stilinizi özgürce ortaya çıkaracak modelleri sizlerle buluşturuyor.

Geniş ürün yelpazesine sahip Merve Dağlı koleksiyonlarında vücut tipinize uygun parçaları kolayca bulabilir, birbirinden trend ve özgün parçalarla stilinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.mervedagli.com/blog/kisa-uygun-sal-ve-esarp-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Şifre sıfırla

Sepetiniz (0)

Sepet

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır